A fürdődézsa és a parajdi só szoros kapcsolatban állnak

A fürdődézsa és a parajdi só szoros kapcsolatban állnak

Aki hallott már Füleki Károly polgármesterről (Mi kis falunk), az már azt is látta, hogy egy nyúzott köztisztviselő legjobb barátja egy fürdődézsa.

A sófürdőzés számtalan pozitív élettani hatásáról már rengetegszer beszéltünk, és azt is mindenki tudja vagy tapasztalta, hogy egy hosszú, forró nap után nincs is jobb, mint egy kis felüdülést és nyugalmat találni a fürdőszobában. A dézsafürdő esetén azonban a fürdőszoba és a pihentető wellness szolgáltatás abba a kertbe költözhet, ahol zöld növények, friss levegő, csicsergő madarak, és illatozó virágok várnak minket. Mi kell ehhez az idilli hangulathoz? Természetesen a fürdődézsa és a parajdi só! Ez utóbbiban bármikor segítségére lehetünk.

Tulajdonképpen a fürdődézsa egyre több magyar család kertjében jelent meg az utóbbi években a sokszor igencsak borsos árú jakuzzik helyett. A természetes anyagok alkalmazása és a só gyógyhatása miatt szeretik az emberek, ráadásul egy jól megépített szerkezet nem tud könnyen meghibásodni sem.

A parajdi Zsákos só dézsához termékünk és a fürdődézsa egy előrelátó és okos felhasználónál kéz a kézben jár, mert így a kényeztetés és az egészség egyszerre kerül előtérbe. A fürdőzés történelme szerint, a régiek úgy tartották, hogy a fürdés fizikai és lelki megtisztulással is jár. De abban mindenki biztos lehet, hogy a fürdőzés segít testileg és lelkileg feltöltődni.

A parajdi sós dézsafürdővel megőrizhető az egészség, az otthoni komfortos környezet pedig akár télen is kifejezetten jó hatással lesz ránk.

A parajdi sós fürdő a reumatikus, mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrproblémákra (pikkelysömör, ekcéma, gyulladt, pattanásos bőr) ajánlott, de a stressz oldására is tökéletes. Kémiailag bizonyított, hogy a koncentrált, sós víznek nagyobb a hőmegtartási és hőközvetítő képessége, mint az édes víznek, így sokkal hatékonyabban tudja segíteni a végtagok vérkeringését, továbbá csökkentheti az ízületi és izomfájdalmakat. Vannak, akik azt állítják, hogy egy 30 perces sós fürdő salaktalanító hatása egyenértékű egy háromnapos böjttel. Ugye, nem kétséges melyiket választanánk sokan?

A parajdi Zsákos só dézsához termékünk 25 kg-os kiszerelése abban segít, hogy a sós fürdőzésnél használt víz koncentrációja könnyedén megoldhatóan akár 3%-os legyen, tehát, mint a tengervíz. Ez azt jelenti, hogy 100 liter vízhez minimum 3 kg só kell. Túlzásokba nem kell esni, de a nagyobb sótartalomtól nagyobb lesz a méregtelenítő hatás. Egy kisebb méretű 2-4 személyes dézsa vízmennyisége ideális esetben 4-10 db parajdi zsákos sót (25 kg/zsák) kíván. Az általunk forgalmazott Zsákos só dézsához termék szemcsemérete maximum 2 mm és tiszta, tehát nincsen benne iszap. Ami bár hasznos lehet, de a dézsa takarításakor igen sok macerát is okozhat. Ezért is keresik sokan az iszapmentes zsákos parajdi dézsa fürdősót. A sós fürdőzés után ne mosakodjunk, ne törölközzünk meg, mert jó hagyni, hogy a vízcseppek beszívódjanak a testbe.

A dézsafürdő előnyei a parajdi Zsákos só dézsához termékünkkel

Vannak, akik a zsákos parajdi dézsa fürdősót használat előtt egy hordóban ülepítik, a nagy sókoncentrátum miatt el akarják kerülni a habosodást. A Zsákos só dézsához termékünk iszapmentessége a fürdődézsák téli üzemelését is támogatja, hiszen a sós víz megakadályozza, hogy a víz megfagyjon. Ám mindemellett az algák és baktériumok szaporodását is jelentősen lassítja, így a víz nem igényel külön kezelést. Csak a sóarány megtartását kell folyamatosan figyelni és ellenőrizni.

A dézsafürdő előnyei a parajdi Zsákos só dézsához termékünkkel

 • A Zsákos só dézsához termékünk télen-nyáron teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a dézsát. (-5 Celsius fok esetén legalább 7%-os sókoncentráció (100 liter fürdődézsa vízhez 7 kg só.)
 • Különleges és egészséges minőségi pihenést és teljes ellazulási élményt biztosít otthoni környezetben akár az egész család számára.
 • Jó ár-érték arányú, 25 kg-os, gazdaságos kiszerelésű, könnyen kezelhető, iszapmentes eredeti parajdi só termék.
 • Adalékanyag-mentes, csomósodásgátló-mentes, a természetben, eredeti állapotban előforduló parajdi só, mely különböző mennyiségű és minőségű ásványi anyagokat tartalmaz.
 • A meleg vizes parajdi sós fürdő kifejezetten jótékony hatású.
 • Erősíti az immunrendszert, légúti megbetegedések, légúti allergiák esetén.
 • Csökkentheti a fájdalmakat reumatikus és ízületi bántalmak esetén.
 • Kifejezetten hatékony lehet nőgyógyászati problémák, gyulladások esetében is.
 • Stresszoldó hatása van és pozitív energiával tölti fel a szervezetet.
 • Az esszenciális nyomelemek növelik a sejtek mikrobiológiai anyagcseréjét.
 • A Zsákos só dézsához termékünk alkalmazásával, elkerülhető a folyamatos takarítás, lassítható a kórokozók és a baktériumok elszaporodása a vízben.
 • Ugyancsak lassítható az algák és baktériumok elszaporodása.

Azt nem tudjuk, hogy igaz-e, de azt mondják, hogy a sófürdőzés teliholdnál az ásványok optimális felvételéhez vezet, salaktalanító hatása pedig újholdnál a leghatásosabb. Fürdődézsa esetén öné az éjszakai égbolt csillagfénye is egy meleg nyári éjszakán. Ugye, hogy romantikus?

A másik tippünk, hogy használhatunk illóolajokat és így az egyszerű fürdőzésből még fantasztikusabb wellness-élmény válhat. Ennek azonban van egy titka. A hozzáértők szerint, az illóolajokat nem szabad a vízbe cseppenteni, hanem oldani kellene valamiben (tej vagy méz). De sokkal egyszerűbb, ha pár cseppet teszünk a dézsa szélére. Ha pedig már ismét a wellness-nél járunk, akkor a vendégház-, panzió-, szállodatulajdonosok számára is jó hírünk van. Ha fürdődézsával rendelkeznek, akkor nagyobb tétel vásárlása esetén érdemes lehet velünk akár beszállítói szerződést is kötni, hogy csökkenteni tudjuk az árat.

Végül felelős és környezettudatos emberként fontos megemlíteni, hogy a fürdővíz leengedésénél figyelni kell arra, hogy a sós vizet, lehetőleg olyan helyre engedjük, ahol nem tesz kárt a környezetben.

Meghittség, egy csipetnyi luxus és egészség, így áll szoros kapcsolatban a fürdődézsa és a parajdi só!