Érdekességek és tippek a parajdi sószappanok használatáról

Érdekességek és tippek a parajdi sószappanok használatáról. Alkalmazásával bőrünk igazán felfrissül!

A szappanok különböző praktikus és jótékony hatásait minden háztartásban ismerik.

Egyre gyakoribb, hogy a bőrápolási termékek között a szappanok között is megjelennek a többnyire természetes anyagokból álló szappanok. Nem mindenki ismeri azonban a szappanok között is különlegességnek számító parajdi sószappanok hatását és használatát.

Biztosan tapasztalták már néhányan, hogy egy sós, tengeri fürdőzés, vagy akár a kádban vett fürdősós kényeztetés után bőrünk igazán puhává és selymessé válik. Ennek pozitív hatásait a parajdi sószappan termékei is alátámasztják. Tévhit, hogy a só kiszárítja a bőrt. Hiszen a só a nedvességet a sejtekbe zárja, ennél fogva rendkívül mélyen képes hidratálni testünket.

A parajdi sószappanok 100%-ban természetes összetevőkből készülnek, melyek mentesek a káros adalékanyagoktól és számos bőrproblémára javasoltak.

A só, ásványianyag-tartalma miatt, semlegesíti a bőr pH-értékét, ezáltal tápláló és tökéletes gyulladáscsökkentő tulajdonságai több bőrtípus esetében is ideális választás lehet. A mély hidratálás biztosítja, hogy a száraz, igénybe vett bőr felfrissüljön és ismét puhává váljon. A zsíros, problémás bőrtípussal rendelkezők számára különösen a faggyútermelést szabályozó sajátossága lehet segítség. Lényeges észben tartanunk azonban, hogy a súlyos bőrproblémák kezelésében kizárólag orvosi szakértelem javíthat!

A parajdi só jótékony hatásait naphosszat lehetne sorolni. Fontos viszont a használatáról is beszélni! A sószappanok máshogyan viselkednek a bőr felületén. Ebből kiindulva használatuk is eltérő a hagyományos szappanoktól. A bőr megtisztítása után ezekre érdemes odafigyelni!

  • A sószappant a bőr megtisztítása után, de még nedves bőrön használjuk!
  • Óvatos mozdulatokkal dörzsöljük bele bőrünkbe! Amennyiben a sókristályok durva érzést keltenek, érdemes előtte a tenyerünkben eldolgozni, majd ezután a nedves bőrfelületre felvinni.
  • Hagyjuk megszáradni egy rövid ideig, hiszen a sószappanok ezzel fejtik ki jótékony hatásukat! Pár perc elteltével bő vízzel mossuk le és finoman töröljük át bőrünket egy tiszta, száraz törülközővel!
  • A sószappan használata után közvetlenül ne használjunk krémeket! Szőrtelenítés előtt hámlasztóként alkalmazható, szőrtelenítés után gyulladáscsökkentő hatású.

További információkért látogasson el Facebook oldalunkra is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =