Nyalósó – Állataink egészségének megőrzéséhez

Nyalósó – Állataink egészségének megőrzéséhez. Hiszen az állatok jóléte is számít!

A megfelelő sófogyasztás nem csak az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen.

Az állatok egészsége is megköveteli kulcsfontosságú rendszeres ásványianyag-bevitelt. Akik bármilyen haszonállatot tartanak, vagy például erdészetben vadakat gondoznak, tudják, minden esetben fontos, hogy az állat egészséges, kiegyensúlyozott életet éljen. A különböző takarmányboltokban számos, magas tápanyag-tartalmú élelmiszert és étrendkiegészítő elemet találhatunk állataink számára. Ugyanakkor az egyik leghatékonyabb valószínűleg a nyalósó. Weboldalunk kétféle nyalósót biztosít a vásárlók számára, a parajdi nyalósó, illetve a tordai nyalósó terméket.

A nyalósót alkotó sókristályok is több mint 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Ezek az ásványi anyagok azért is elengedhetetlenek állataink táplálkozásában, mivel azokat máshonnan nem tudják beszerezni. A parajdi és a tordai nyalósók kitermelése során semmiféle adalékanyag nem kerül a termékekbe, így azok összetevői maximálisan természetesek és veszélytelenek.

A nyalósó nátriummennyisége hozzájárul a hőszabályozás támogatásához, az emésztőnedvek és egyéb mirigyváladékok képzéséhez, a felszívódás, a kiválasztás és az anyagcsere folyamatos, zavartalan biztosításához is. Ugyan a takarmányokban található káliumtartalom kedvező az állatok számára, azzal párhuzamosan szervezetükből rengeteg magnézium és nátrium ürül ki folyamatosan. Ezt a hiánypótló célt is szolgálják a parajdi és a tordai nyalósók.

Néhány tanács megfontolásával, biztonságos környezetben, egészséges és zavartalan életet élhetnek állataink!

  • Az állatok nyalósó-fogyasztását nem kell folyamatosan szemmel tartani, hiszen ösztönösen tudják, mennyi ásványi anyagra van szüksége szervezetüknek!
  • Mindenképpen gondoskodjunk viszont elegendő mennyiségű ivóvízről, hiszen sófogyasztás után az állatok kiszáradhatnak víz nélkül!
  • A nyalósót olyan helyre érdemes elhelyezni, ahol állataink gond nélkül hozzáférhetnek.
  • A nagyobb kiszerelések súlya miatt fokozottan figyeljük a nyalósó biztonságos és helyes rögzítésére!

További érdekes információkért látogasson el Facebook oldalunkra is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =