Mint mondanak a szakértők a Parajdisó-bolt termékeiről?

Mint mondanak a szakértők a Parajdisó-bolt termékeiről?

A mozgásszervi problémák és a reumatológiai betegségek rendkívül gyakoriak és elterjedtek nem csak hazánkban.

Az ilyen problémákkal küzdő embereknek általában háromféle fő panaszuk lehet: fájdalom, funkciózavar (például mozgáskorlátozottság) és anatómiai elváltozás. Sajnos ezek a fájdalmak és problémák nem csak az idős embereket érintik, gondoljunk csak a rándulásra, ficamra vagy az izmok megerőltetésére. Megkérdeztünk egy masszőrt, Szalmási Krisztinát, mi a tapasztalata Parajdisó-bolt termékeiről, azaz a parajdi sós termékekkel kapcsolatban, ha mozgásszervi problémákról vagy reumáról van szó.

A reuma a szervezetben kialakuló megbetegedések összességének elnevezése, ami gyulladásokkal és ízületi kopásokkal járhat. A reumatoid artritisz autoimmun betegség. A diagnózis felállítása orvosi feladat és érdemes hamar felkeresni az orvost, mert tévhit, hogy ez csak az öregek betegsége. Az orvos általában olyan gyógyszereket ír fel, amelyek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásúak. A gyógyszerek mellett javasolhatók különböző egészségmegőrző terápiák is, mint például a gyógytorna, gyógymasszázs és a hidro-balneoterápia is. De Szalmási Krisztina szerint mielőtt ezekre rátérünk fontos megemlíteni, hogy a dohányzásról való leszokás, nőknél a hormonális egyensúly fenntartása, a mozgás és a megfelelő táplálkozás is nagyon fontos szerepet játszik az életminőség javításában.

Szalmási Krisztina, masszőr tapasztalatai szerint

a parajdi só kapcsán mindenkinek a balneoterápia lehetősége és a vízben oldott anyagok gyógyhatása jut először eszébe, ezért lehet remek választás az otthoni sós fürdő. (Csak ezután gondolunk a légutak tisztítására és a sópárnákra, sólámpákra.) Általánosságban elmondható minden sós fürdőre, hogy a magas nátrium-klorid tartalmú vizek elsősorban gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek, fertőtlenítenek, valamint segítik a sebgyógyulást, illetve remek izomlazító hatásúak. Már önmagában a meleg víznek is fájdalomcsillapító hatása van, de a parajdi sós hidroterápia közben a só jótékony és a víz fizikai tulajdonságai is érvényesülnek. A Parajdisó-bolt parajdi sós fürdősói a reumán kívül jók lehetnek izomhúzódásra és rándulásra is. Az izomhúzódás az izmok megerőltetéséből vagy túlnyújtásából eredő sérülés, a rándulás pedig ízületi sérülés, ami egy rossz mozdulattól alakulhat ki leggyakrabban a boka és a térd érintettségével. A fürdősó használata jelenthet kádfürdőt, ülőfürdőt vagy lábfürdőt is. A víz és a só koncentrátumának mértéke pedig szintén lehet eltérő.

Az izomhúzódások, megerőltetések és rándulások olyan sérülések, amelyek általában 6-12 hét alatt gyógyulnak meg, a fájdalom pedig 5-7 napig is tarthat, (függ a sérülés súlyosságától és helyétől).

De a gyógyulási folyamat lerövidíthető és a tünetek enyhíthetők, ehhez ajánlja megkérdezett szakemberünk a következő egyhetes terápiát:

  1. nap: reggel csalán-fűzfakéreg gyógytea, a rándulás napján a fájó testrész pihentetése és kímélése, jegelés vagy hideg vizes borogatás, ami 15-20 percig tarthat. Majd rögzíteni kell az érintett végtagot rugalmas pólyával vagy szorosan befáslizni, amit a szövetek körüli folyadékgyülem csökkentése érdekében kell alkalmazni, utána felpolcolás. Este aranyvessző tea.
  2. nap: reggel gyömbértea, a kötést leszedése után levendula olajos hideg vizes borogatás. A hideg vizes borogatás helyettesíthető lehűtött parajdi sópárnával, vagy annak levendulás változatával, majd újra befáslizhatjuk a sérült részt.
  3. nap: reggel körömvirág gyógytea, ha a fájdalom alábbhagy, mozgassa óvatosan az ízületet, hogy megakadályozza a merevség kialakulását. Az időseknek egy könnyed egészségügyi séta, ami minimum 15 percig tart, a fiatalabb korosztálynak bármilyen mozgásforma, ami jól esik, persze figyelembe véve a sérülés által okozott fájdalmat. Fokozatosan vissza lehet térni az adott testrész terhelésére. Ha a fájdalom nem enyhül vissza kell térni a pihentetésre. A rándulás után néhány nappal végzett enyhe masszázs fokozza a vérkeringést, amitől javul az érintett testrész hőellátása, ami gyorsítja a regenerálódást. Este langyos például levendulás fürdő. A kötözést érdemes addig csinálni, amíg a fájdalom fenn áll.
  4. nap: reggel kamillatea, mozgatásos torna, hogy a merevséget elkerüljük, napközben hideg vizes borogatás, ha van még duzzanat, ha nincs, lehet meleg is. Ahol javasolt és engedett ott masszázs. Este fürdő vagy lábfürdő.
  5. nap: reggel tetszés szerinti gyógytea, például édesgyökér, masszázs a Székely csuda kenőccsel, levendulaolajos borogatás. Este fürdő. A Székely csuda kenőcs használata ajánlott.
  6. nap: mozgatásos torna, levendulás borogatás.
  7. nap: a felsoroltak közül tetszőlegesen választható ki a módszerekből valamelyik vagy tarthatunk pihenő napot is.

Fontos, hogy a terápiát csak orvosi ellátás után érdemes alkalmazni!

A levendula illóolajos borogatást 10-15 percre, naponta többször is érdemes megismételni. A levendula illóolajat kicsi tejbe (lehet növényi is, ha valaki esetleg allergiás a tejre) feloldunk, utána szintén kis mennyiségű vízbe tovább oldjuk, majd csak utána tegyük a nagyobb mennyiségű borogatós vízbe, illetve a fürdősós vízbe is tehetünk az oldatból. A terápia kiegészíthető gyógyteákkal is, amit reggel éhgyomorra érdemes inni. A meleg fürdősós fürdő csak reumás panaszok esetén javasolt, körülbelül 36 C°-osnak kell lenni. Az otthoni fürdőzés során végezhetünk kisebb tornákat. Például a kezek, lábak ujjait mozgathatjuk, illetve a csukló és a boka körzését is alkalmazhatjuk. A vízben könnyebben mozognak még a fájó testrészek. A kisebb torna után visszatérhetünk a relaxációhoz. A gyógyteákat természetesen fel lehet cserélni, illetve egyfajta teát is ihatunk mindennap, Szalmási Krisztina csak azért javasolt többet, hogy ne legyen egyhangú, illetve legyen miből választani.

„A Parajdisó-bolt termékei közül a Reuma és ízületi gyulladásra parajdi fürdősó 2 kg-os kiszerelést, az Epsom parajdi fürdősót és a kamilla vagy levendula fürdősókat is ajánlom – teszi hozzá még masszőrünk –, illetve a négyféle fürdősót variálhatjuk is a hét napos kúra folyamán. A fürdősókon kívül ajánlom még a Székely csuda kenőcs ízületre terméket is! A fentieket – problémától függően – ki lehet még egészíteni masszázzsal. Amit fürdőzés előtt vagy után egy-két óra elteltével javaslok, akár lehet ezzel a kenőccsel is vagy esetleg levendulás illóolajjal. A webáruházban az a szuper, hogy minden terméknél találunk leírást, így biztosan megtaláljuk a problémára megfelelő terméket, ha van.”

Miért pont a Parajdisó-bolt termékei?

A visszajelzésekkel szakértőnk is egyetért. Azért érdemes a mi webshopunk, a Parajdisó-bolt termékeit választani, mert minőségi és természetes alapanyagokból készültek.

„A közelmúltban sajnos nekem is adódott a jobb csuklómmal ízületi problémám. Emiatt egyből a parajdi fürdősóhoz nyúltam, és már az első használat során tapasztaltam, hogy csökkent és kevésbé érzem a fájdalmat. Így körülbelül 4-5 napig folyamatosan alkalmaztam a fürdőzést.”

Ha valakinek pedig egy kedvező áron kapott, házhozmenős és jó hátmasszázsra lenne szüksége, akkor írjon egy e-mailt a szakitina@gmail.com e-mail címre, hivatkozzon a Parajdisó-bolt kedvezményére! Erre azért van szükség, mert csak ekkor élnek az alábbi kedvezményes árak:

Egy 30 perces hátmasszázs 4500 Ft. Az 1 órás masszázs teljes testmasszázs, ami 8000 Ft. Az árak tájékoztató jellegűek és Budapest, illetve Fót környékén érvényesek.