Sokat írtunk már a parajdi só előnyeiről, most nézzük a himalájai só előnyeit!

Sokat írtunk már a parajdi só előnyeiről, most nézzük a himalájai só előnyeit!

A legtöbb termékünk eredeti parajdi só vagy annak különböző formája, illetve a legtöbb termékünk alapanyaga maga a parajdi só. De a kínálatunkban a himalájai só is szerepel.

Mivel a parajdi sóról olyan sok mindent mondtunk már, most jöjjenek a himalájai só előnyei! Először is mit tudunk a himalájai sóról?

Amikor a himalájai sóra gondolunk, egyből rózsaszínben, narancsszínben szikrázó kristályok jutnak eszünkbe, amelyek szinte minden konyhában és fürdőszobában fellelhetők. Oda viszont messziről érkeztek. A legenda szerint J Ha a Himalája hegységet, a világ legmagasabb hegyvonulatait magunk elé képzeljük, akkor nehéz lehet elhinni, hogy ezeket a hegyeket 250 millió évvel ezelőtt tengervíz borította! Pedig, állítólag az ősi tengerek visszahúzódása után maradt hátra ez a különleges só, ami ma himalájai, himalája vagy himalaya sóként ismert. Tehát a neve egy kissé ferdít, mert azért nem pont a hegyek lábánál van a só származási helye. Bányászni Pakisztánban, Khewra sóbányáiban kezdték, amely a világ egyik legrégebbi és legnagyobb sóbányája.

Élénk rózsaszínes narancsos színe azt jelzi, hogy magas az ásványi anyag és a vas tartalma. Pont úgy, mint a parajdi só ez sem tisztán csak nátrium-klorid, de 98 százalékban az. Viszont nincs benne jód.

Mégis miért jó? Le kell lomboznunk az örömöt. Kémiai összetételét tekintve nem jobb, mint a parajdi só, de ez a só is remek ízesítő, különleges ízzel. Ahogy minden más só, a nyomelemeknek köszönhetően, támogathatja az elektrolit egyensúlyt, javíthatja az emésztést. Gyakran használják sószappanokban és fürdősókban, amelyek jók a bőr tisztítására és hidratálására. Szóval szép a színe, másabb az íze, de ugyanolyan só, mint bármelyik másik és ugyanazokat az előnyöket tudja. Kedv és ízlés dolga ki, melyiket választja.

Mivel a Himalája tetejére nem mindenki mászhat fel, legalább a konyhában vagy a fürdőszobádban a csúcson érezhetjük magunkat!