Az erdélyi konyha egyik jellegzetes fűszere a csombor, vagy más néven borsikafű, ami hazánkban is elterjedt fűszernövény.
Sok helyen bors helyett is használják markáns, jellegzetes és erős íze miatt. Diétás recepteknél találkozhatunk vele leggyakrabban, de emellett tökéletesen illik salátához, babfélékhez, káposztához, borsóhoz, lencséhez és gombához is. Kiváló ízt ad a halaknak és a húsoknak egyaránt. Kóstolja meg Csomboros parajdi fűszersó termékünket, hogy új, egyedi ízvilágot vigyen konyhájába!
A csombor egy olyan fűszernövény, melyet gyógynövényként is ismernek. Nem csak ételeink ízét tehetjük pikánssá vele, de még jótékony hatása is van saját egészségünkre. A népgyógyászatban régóta alkalmazzák leginkább, mint étvágyjavító vagy gyomorerősítő. Így emésztési problémák kezelésére is ajánlják, mint például a puffadás.
Tea formájában képes lehet elmulasztani a hasmenést, enyhítheti a hasfájást, valamint bélféregirtó hatása is ismert. Torokfájásra, köhögésre is gyakran ajánlják, mint toroköblögető. A népgyógyászok szerint kiváló görcsoldó hatású lehet és alacsony vérnyomás kezelésére is használják. A friss, morzsolt csombor gyógyító és fertőtlenítő hatású növény, ami rovarcsípés ellen is használatos.
A Csomboros parajdi fűszersó anélkül is segíthet egészségünk megőrzésében, hogy azt észrevennénk, ételeink pedig csak ízletesebbek lesznek tőle.
Ételei ízesítéséhez és tartósításához próbálja ki a Parajdi termékcsalád hatalmas választékából a Parajdi természetes darált sót és a Parajdi fűszersókat is!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.