Egy markáns illatú fűszersó a kapor erejével.
A kapor bár nem a legfelkapottabb fűszernövények közé tartozik, szükséges olyan ételekhez, mint például a tök vagy a tengeri herkentyűk. Különleges, markáns illata miatt elég megosztó fűszernövény. Vagy nagyon szeretik az illata miatt, vagy nagyon utálják az emberek. De, aki szereti, az tudja, hogy nem csak illata kellemes, hanem az íze is. A Kapros parajdi fűszersó egy igazán különleges fűszer, ami a közhiedelemmel ellentétben, nem csak mártásokba ideális!
Nyilvánvaló, hogy ha egy növényt fűszerként használnak, az nem csak egy ételhez illik. A Kapros parajdi fűszersó tökéletes húsokhoz, salátákhoz, és persze savanyúságok ízesítésére. Mártásokhoz azért kompakt megoldás, mert egyszerre használhatjuk a különleges kaprot, és a természetes parajdi sót.
A kaporról sokan nem tudják, de gyógynövényként is emlegetik. Egészségünkre jótékony hatással van, éppen ezért a népgyógyászatban igen régóta alkalmazzák. Gyógyszer helyett alkalmazzák fejfájásra és gyomorpanaszok enyhítésére, mint a puffadás, hányinger és más emésztési zavarok.
Antibakteriális hatása is ismert, gyakran alkalmazzák fogínygyulladásra, vagy sebgyógyításra. Teaként vízhajtónak is megfelel, de fűszerként akár álmatlanság, étvágytalanság ellen is alkalmazható. Kismamák örömére pedig a kapor serkentheti a tejképződést.
A kapor tele van vitaminokkal, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ami miatt tökéletesen kiegészíti a parajdi sót. A parajdi só ugyanis 84-féle ásványi anyagot tartalmaz, így a kettő kombinációja igazi ásványianyag-bomba, amire a szervezetünknek egyébként szüksége is van az egészséges működéshez.
Ételei ízesítéséhez és tartósításához próbálja ki a Parajdi termékcsalád hatalmas választékából a Parajdi természetes darált sót és a Parajdi fűszersókat is!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.